Vítězné loučení s Hasičskou nocí

05.10.2014 09:17

Již posedmé se, v noci ze soboty 4.10. na naděli 5.10.2014, uskutečnila Hasičská noc pod Ještědem. Letos bylo pro 29 čtyřčlenných družstev připraveno ke splnění 16 disciplín. Některé již tradiční (řezání klády kaprovou pilou), jiné zcela nové (vyhledávání nebezpečných látek).

Naše družstvo se pravidelně účastnilo všech předchozích ročníků, a to ve stejném složení. S přibývajícími lety (a kilogramy) jsme přemýšleli, kdy je ten pravý čas přestat soutěžit a přenechat své místo v omezeném startovním poli jiným. Tak vznikly, po vzájemné dohodě týmu, dvě podmínky, z nichž mohla nastat vždy jen jedna. Jednou z podmínek bylo soutěž vyhrát, druhá podmínka byla - to je vlastně jedno, nenastala. K vítězství byl jenom kousek v letech 2012 a 2013, kdy jsme skončili druzí. Letos to konečně vyšlo a vítězství bylo naše.

Tím byla splněna jedna z podmínek a pokud se tedy nestane nic zásadního, osmého ročníku Hasičské noci se zúčastníme pouze v roli pořadatelů, kdy připravíme soutěžícím novou disciplínu. I když kdo ví. Nikdy neříkej nikdy...

Komletní fotodokumentaci z akce naleznete zde.

 

Fotografie použita se svolením autora: