SDH Liberec - Sever v Kalifornii

09.07.2014 08:57

Člen našeho sboru Radek Musil se během zimy a jara připravoval na Světové hasičské hry, které se letos uskuteční od 15.8. do 24.8. 2014 v kalifornském Los Angeles. Zde měl reprezentovat SDH Liberec Sever, HZS Libereckého kraje a město Liberec. Na začátku června však dorazila od pořadatelů nemilá zpráva, že z důvodu malého počtu přihlášených účastníků budou závody zrušeny.

Chuť reprezentovat hasiče a město Liberec, a uplatnit tak hodiny dřiny při přípravě na závody, však byla obrovská. Díky České hasičské sportovní federaci se podařilo zajistit start v závodu Scott Firefighter Combat Challenge v Ontariu na okraji Los Angeles, který proběhne od 21. do 23. srpna. Bohužel je to úplně jiná disciplína, než na kterou se Radek od ledna připravoval. Původně měl na Světových hrách reprezentovat v maratonu, přespolním běhu a skoku vysokém. Aby naběhané kilometry nepřišly nazmar, přihlásil se Radek ještě na Half Maraton v San Diegu, jižně od Los Angeles. Na start se postaví v neděli 17.srpna.

Cíle si Radek malé neklade. V celkovém pořadí by chtěl být v první stovce, ve své věkové kategorii v první desítce. Počet účastníku běhu v San Diegu bývá kolem 7000 závodníků a závodnic.

Radek si v přípravném období zaběhl Bakovský půlmaraton, Pražský mezinárodní maratón, kde v kategorii Záchranných a bezpečnostních složek obsadil 12. místo, Přebor HZS ČR a PČR v orientačním běhu, kde ve štafetě obsadil 3.místo a zatím posledním závodem byla Mnichovohradištská pětadvacítka, kde Radek doběhl celkově na 16. místě.

 

Reprezentovat Radkovi pomáhají sponzoři, bez nichž by účast na hrách byla nereálná. Partnery, kterým patří poděkování za podporu, jsou: Liberecké Strojírny s.r.o., Amix - Nutrition, Pert Kohout - Hasičský servis, Nopek a.s., HASPRO Liberec - Roman Endt, SDH Liberec - Sever, HZS Libereckého kraje, Statutární město Liberec.