Povodně 2013 aneb pomáháme těm, kteří o to stojí

11.06.2013 07:01

V červnu 2013 se v duchu našeho motta část členů SDH Liberec-SEVER zúčastnila likvidace následků povodní, které zasáhly velkou část České republiky. Po několika telefonátech na obecní úřady povodněmi zasažených obcí jsme se s technikou vydali do obce Rudník na Trutnovsku. Díky zkušenostem z předchozích pomocí při odstraňování následků záplav jsme se rozhodli nezatěžovat příliš samosprávu obce se starostmi o nás a snažili jsme se být maximálně soběstační. Oslovili jsme tedy naše partnery, sponzory i jiné organizace a na cestu s sebou přibalili dostetečné množství jídla, pití, pracovního nářadí i čistících prostředků nejen pro nás, ale i pro ostatní dobrovolníky v oblasti. Krizový štáb obce nás nasadil na čištění koryta a likvidaci popadaných stromů. Při této činnosti jsme naplno využili motorové pily, nákladní automobil PV3S a čtyřkolku Arctic Cat včetně přívěsu. Po účasti na povodních 2002 a 2010 je to pro nás všechny opět velká zkušenost, která snad pomohla jedné zasažené obci.

Za nezištnou pomoc děkujeme našim sponzorům, parnerům i dalším, kteří materiálně přispěli či se jinak podíleli na zajištění naší cesty a pomoci:

BAUHAUS, Globus, GREKO-ELEKTRO s.r.o.Hostr s.r.o., OBI, OVV LiberecPneuservis JeníkovskýRAVY CZ a.s.,Severochema, WarmUp Liberec

Více fotek naleznete na zde