Mateřská škola v obležení hasičů

30.05.2012 20:06

Dne 30.5.2012 uspořádal Sbor dobrovolných hasičů Liberec-Sever ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje a týmem bezpečnosti Libereckého kraje preventivně výchovnou akci pro děti z mateřské školy Beruška v Liberci Ruprechticích.

Pořádaná akce se týkala problematiky požární ochrany a zásad bezpečného provozu na pozemních komunikacích. Organizátoři si pro děti připravily pět stanovišť, na kterých se děti dozvěděly, co hasiči dělají, co si oblékají, v čem jezdí a v neposlední řadě si pak prohlédly hasičský žebřík s veškerým vybavením. Za oragnizátory musím přiznat, že děti na kladené otázky okamžitě a většinou správně reagovaly, což bylo pro všechny přítomné velikým překvapením.

Další stanoviště se týkaly bezpečného pohybu na pozemních komunikacích, včetně správného používání autosedaček a bezpečnostních pásů.

Organizátoři akce neopomenuli ani stanoviště určené pro odreagování, kdy pro děti připravili nafukovací balonky, nafukovací skluzavku a skákací hrad. Odměnou za dopolední snahu pak děti dostaly drobné dárky a sladkosti. Celá akce se soudě dle všudypřítomného, štastného dětského křiku a jásotu povedla a všichni se již dnes těší na další.

 

Organizátoři akce by rádi všem zúčastněným poděkovali, zvláštní díky pak patří Hasičskému záchrannému sboru Libereckého kraje za poskytnutou techniku.

Reportáž z této akce v regionální televizi TV RTM.